Hatha Yoga

 

 

Op 24 en 31 augustus 2019 is er natuuryoga in het Asserbos.

Natuuryoga in het Asserbos geeft een extra dimensie aan de beleving van de yogales. Je hoort de zang van vogels, je staat met je blote voeten op de aarde en je ademt de zuivere boslucht.

We doen verschillende yogahoudingen waaronder de zonnegroet, groet aan de maan en de boomhouding en nemen daarbij de indrukken in de natuur mee.

We verzamelen als groepje bij het Duurzaamheidscentrum.

Kosten 5 euro. Het is prettig om een badlaken,doek of matje mee te nemen voor op het gras.

 

 

 

De yoga die wordt gegeven is een vorm van hatha yoga waarbij in de asana’s aandacht is voor zachtheid, kracht en verwondering.

 

 

Yoga is voor mij een soort van thuiskomen. Thuiskomen in lijf en geest. Elke les vormt zich rondom een thema wat zorgt voor meer inhoud en verdieping. In onze vaak volle levens kan yoga een verademing zijn.

In de yogaruimtes zijn yogamatjes, bankjes en kussens aanwezig.

 

Het is mogelijk om deel te nemen aan een proefles om zo de sfeer in de les te “proeven”.

 

 

Individuele yoga

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor individuele yoga, buiten de groep. In overleg vinden we samen een geschikt moment hiervoor.

 

 

Yoga heb ik door vele jaren heen beoefend onder leiding van wisselende docenten maar nu volg ik alweer jaren wekelijks de lessen bij Helena. Naast haar gedegen kennis en ervaring is de wijze waarop zij de yogalessen invulling geeft buitengewoon: géén les is gelijk aan de andere; zij zorgt voor een’welkom’-sfeer’;zij begeleidt de oefeningen op een rustige en duidelijke wijze met haar opvallend ‘warme’stem, wat voor mij doorslaggevend is voor het geheel. Van harte aanbevolen!”
Anneke.